Olika typer av skor.

Att välja vilken typ av sko man vill vara.
 
Det är skönt att gå omkring och vara som en gammal intrampad toffla som alla gillar och som är mjuk och följsam. Alla är inte alltid såna. En del är  som en obekväm, ny sko som man får skavsår av. Då gäller det att testa skon och se om den håller. En sko av dålig kvalitet blir aldrig följsam och kommer att spricka och gå sönder rätt snabbt. Den håller helt enkelt inte. En rosa billig partysko för 199 kronor t.ex. Snygg vid första anblicken och rolig en kväll, eller en halv i alla fall.
 
En sko av god kvalitet kan man däremot ha en lång tid och blir mjuk och följsam med tiden men förlorar däremot inte stadga och stabilitet. Själv gillar jag kvalitetsskor, även om de är dyra och man ibland måste gå in dem och få lite skavsår i början. Då spelar det ingen roll om det är en ridstövel, en promenadsko eller en partysko. Är det kvalitet så kommer man att kunna promenera långt och länge, dansa hela natten lång eller rida 10 hästar om dagen. Men om man blir för följsam och mjuk kanske det är det dags att sula om och svida om till en lite stramare skotyp.
 
För tillfället är jag en högklackad, ny skinnsko. Riktigt obekväm, men när man går några mil i en sån sko vill man aldrig byta. Vad är du för skotyp? ;)
 
VVS :)
Allmänt | |
Upp