Den perfekta träningsdagen.

Först spinning 45 minuter och lite core, sen en och en halv timme i gymet. En perfekt träningsdag med andra ord. Det var sista fredagsspinningen, för ett tag i alla fall. Nu blir det istället gymet på fredagmornarna. Vanligtvis är det jag och maken, nu hänger också två andra härliga träningskompisar på.
 
I morgon blir det  yogalates på en kurs jag håller i. Det ser jag fram emot. Sköna yogaövningar kombinerade med pilatesövningar. Hoppas på lite träningsvärk till söndag.
 
:)
Allmänt | | En kommentar |

En bra träningsdag.

Dagens första träningspass bestod av skidåkning i strålande sol och -9 grader. 12 km. Jag åkte inte jättefort men heller inte jättesakta. Många njuter av att åka i lugn och ro framåt utan att tävla med någon. Det gör inte jag. Jag gillar att bli svettig och trött. Jag gillar att känna musklerna jobba och jag gillar att kolla klockan när jag går i mål. För mig är det avkoppling och nöje. Sen är det ju tyvärr så att jag är en väldigt dålig skidåkare och vallar aldrig mina skidor. Därför går det inte så fort som jag önskar men jag stakar mig framåt och ser varenda människa i spåret som en medtävlande (eller motståndare...) Liite tokigt och väldigt irriterande eftersom jag ofta förlorar.
 
På kvällen blev det 1000 m simning och efter det höll jag i ett boxpass. Det var två nya idag (roligt) så jag var inte  med själv annat än när vi sprang och gjorde vissa styrkeövningar. Ändå var jag full av energi och glad som bara den efter passet. Boxträning är verkligen roligt!!!
 
:)
 
Allmänt | | Kommentera |

Vi väljer våra egna liv.

Jag har en stark övertygelse om att jag inte vet vad en annan människa mår bra av, mår dåligt av, vad denne människa behöver och inte behöver. Jag kan ana saker och gissa saker, men ofta stämmer det inte så bra överens med sanningen. Det jag ser hos en annan människa är bara en liten, liten, liten del av den människan. 
 
Vi ska bry oss om varandra. Vi ska fråga hur en annan människa mår och hur en annan människa har det. Men då ska vi också lyssna på svaret och inte skapa en egen sanning utifrån det svar vi får. Om personen i fråga inte berättar hela bilden för mig så beror det på att vi inte har den relationen. Då ska jag heller inte fylla i resten av bilden själv och få en bild som är en fantasibild.
 
Människor kan må bra av saker jag själv inte skulle vilja göra. Jag skulle inte vilja åka skidor till Sydpolen, men Ola Skinnarmo har gjort det och mådde bra av det.
 
Jag älskar att träna och skulle vilja träna mycket mer än jag gör nu. Helst av allt skulle jag vilja träna två pass om dagen och endast vila en dag i veckan. Jag skulle vilja springa ett riktigt långlopp nån gång i livet och jag vill även testa mina gränser för vad jag orkar och klarar i nån riktigt svår utmaning i framtiden.
 
Alla måste inte träna, och alla måste inte odla egna tomater eller sy lapptäcken. Jag tror att olika människor har olika medel för att leva ett hälsofrämjande liv. Det finns forskning som visar att människor mår bra av att röra på sig och det finns säkert forskning som visar att människor mår bra av att sköta om ett djur eller måla akvarell. Det ena utesluter inte det andra, men vi är alla olika.
 
 
VVS (mot oss själva i första hand, det är nog svårt)
 
Anna
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp