Yoga

Min träningsfria vecka har börjat och det känns riktigt bra. Tog en långpromenad mitt på dagen igår, i solsken. Insåg att det är mycket kallare att promenera än att springa. Hade inga vantar och ingen mössa...Det var skönt men en aningen tålamodsprövande att promenera = nyttigt.
 
På kvällen var det dags för höstens yogapremiär på Vuxenskolan. 14 (!!!) deltagare och riktigt, riktigt roligt. Jag var lite pirrig innan och det kändes en aningen ostrukturerat, men sån är ju jag. Kaos möter kontroll. Det som är lite pinsamt och som jag insåg när jag låg i sängen på på kvällen är att jag glömde presentera mig...Som sagt mycket pinsamt. Får reparera det nästa vecka - om de nu kommer tillbaka när jag var så oförskämd. Bara för att jag vet vem alla andra är...
 
Idag ska jag till Luleå med O och kolla hans arm. Hoppas jag hinner ta en promenad i kväll. Eller rättare sagt, tar mig tid. Lite svårare än att ge tid till löpning eller styrketräning.
 
Ha en bra dag.
 
/ Anna :)
Allmänt | | Kommentera |

Lidingö

Nu är det gjort. Inte en meter var gratis och jag slet från start till mål. Njöt inte en sekund och har aldrig upplevt en värre löptur. Jag gick i mål på samma tid som förra året och det var ruskigt dåligt. Nu kan jag ändå uppskatta att jag orkade hela vägen med tanke på hur det kändes. Första kilometern kändes bra, men då går det ju också i snigelfart. När farten ökades väntade jag på att det skulle lossna (det brukar göra det efter 3 km) men det lossnade aldrig. Tunga ben, dålig andning och lätt illamående från ungefär 3 km (och sen till och från hela vägen in i mål). Strax före två mil sa magen ifrån helt och hållet och jag var helt enkelt tvungen att pausa. Efter det insåg jag att tiden skulle bli ännu sämre än jag hoppats hela vägen och då tappade jag all kraft att ens försöka. Jag joggade sista milen och gick i mål med en riktigt sur min och ett dåligt humör. Förra året var hela loppet en stor njutning och jag sa direkt att jag skulle springa i år igen. I år var hela loppet en stor plåga och jag var i lördags tvärsäker på att jag aldrig mer skulle springa Lidingöloppet. Igår när vi strosade omkring i stan och njöt av fika och det fina vädret ändrades min inställning, sakta men säkert. Klart jag ska springa nästa år igen. Mest troligt i ösregn eftersom vädret varit fint i två år, men jag vill ha revansch. Jag har satt personbästa på alla lopp i år utom detta. Det gäller att utvärdera. Jag är inte tillräckligt grundtränad (mängdträning) och från slutet av juli har jag tränat dåligt. För lite backar och för lite intervaller. Bortförklaring eller orsak till resultatet (man kan välja hur man vill se det): -Dålig träning under flera veckor före loppet. -Förkylning som sitter i fortfarande. -Oscars brutna arm (operation och oro). Motivationen var låg, hälsan var inte på topp och självförtroendet i botten. DÅLIGT! DÅLIGT! DÅLIGT! Nu ska jag vila en vecka. Sen börjar jag bygga igen. Denna gång en stabilare grund än jag haft i år. Men vi hade en fin söndag i Stockholm. :)
Allmänt | | 2 kommentarer |

5 km jogg

Nu har jag joggat 5 km med pulsklocka. Låg och jämn puls, men då gick det också sakta... Har drömt om att förbättra tiden från förra året. Just nu känns det orealistiskt. Jag var starkare förra året. Jag hade sprungit fler fartpass och fler backpass. Jag hade fler halvlånga pass i benen. Vad har jag sysslat med under sommaren??? Nåväl. Lite sent att göra nåt åt det nu. Gilla läget.
Allmänt | | En kommentar |
Upp