Tänk om alla tänkte som jag..

Jag har ägnat halva kvällen igår och hela morgonen idag åt att irritera mig på oliktänkande människor som påverkar mina barn på sätt som jag egentligen inte stöttar och tror på. Jag tror på att barn ska ta ansvar för de små ansvarsområden de blir tilldelade. När de lyckas ska de känna att de gjort nåt bra. Jag tror att man kan stärka en grupp genom att arbeta mot ett gemensamt mål och när man lyckas ska man fira på ett sätt som barnen uppskattar. WE DID IT!!! Däremot tror jag inte på att belöna med glass när en grupp barn en vecka lyckas med att inte göra något dumt (som att rita på sina bänkar). Hur belönas det nästa vecka om de inte ritar på bänken? Med två glassar??? Om man ritar på bänken kan man väl helt enkelt stanna efter skolan och tvätta sin bänk!!! Ska alla få glass även om en ritat på sin bänk? Ska ingen få glass om en ritat på sin bänk? Ska elev A bli utan glass om elev B har ritat på elev A;s bänk? Grrr!! Och varför ska jag betala en glass för att mitt barn inte har ritat på sin bänk??? Eller ännu värre. Varför ska någon annan betala en glass åt mitt barn som inte har ritat på sin bänk. Jag fattar inte.

Fasen, äta glass kan man göra om man vill ha en trevlig dag tillsammans nån gång då och då. Jag vill inte att mitt barn får glass som belöning för att inte ha ritat på sin bänk eller för att inte ha slagit en kompis i huvudet med en pinne!

Tänk om alla tyckte och tänkte som jag. Vad skönt det skulle vara. Att inte behöva irritera sig på folk som gör tvärtemot vad man själv tycker och som säger saker som man nästan svimmar när man hör. Tänk vad livet skulle bli enkelt. Man skulle glida fram som i en kanot en vacker sommardag. Fast å andra sidan. Tänk om alla tänkte som jag. Då skulle vi inte ha några datorer, bilar, mediciner, diskmaskiner eller duschkrämer. För det hade jag aldrig kunnat räkna ut hur man tillverkar. Jag skuller inte heller veta nåt om rymden och ingen skulle bli botad från cancer. Och värst av allt ;) Tänk om alla tänkte som jag. Då skulle jag vara irriterad för att jag inte fick ha mina tankar och idéer ifred. Nä, fram för fritt tänkande och fritt handlande (inom lagen förstås). Det är ju upp till mig att bestämma hur jag ska reagera och agera. Det kanske finns något klokt i att belöna barn med glass när de lyckats med att inte göra nåt dumt. Eller också har jag fattat fel. Kanske eleverna ska bjuda läraren på glass varje gång de har ritat på sin bänk. :) Den som lever får se. ;)
 

Ha en bra dag. Och dagens tips från mig: Klottra inte på nån vägg eller nåt skrivbord fram till fredag. Då kanske ni får en tårta av chefen. ;)
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp