Ur kaos föddes Gaia...

Rätt man (kvinna) på rätt plats. Ett intressant uttryck. Hur vet man om man är på rätt plats, i rätt tid? Något en av mina bloggvänner har funderat en del på sista tiden. Man kan ju även fråga sig om det är andra som är på fel plats eller om man har fel uppgifter på rätt plats. Det kan också vara så att man faktiskt är på rätt plats, i rätt tid, med rätt människor och uppgiften helt enkelt bara är rätt jobbig. Ibland kanske prövningarna kan kännas övermäktiga. Man kan känna att man har stora (för stora?) hinder framför sig. Att groparna man faller i är nog så djupa och att knivarna i ryggen kommer så ofta att man inte hinner läka ihop såren. Fördelen om man aldrig hinner läka såren i ryggen är att man kommer ihåg att vara uppmärksam bakåt... 

Många människor får, eller tar sig an stora uppgifter, viktiga uppgifter.

Jag har några förebilder som jag möter dagligen. Dessa människor gör ett fantastiskt arbete. De har tagit sig an en uppgift som kräver mod, uthållighet och engagemang. Dagligen väljer de att anta uppgiften att ifrågasätta, reflektera, ta konflikter, stå upp i moraliska frågor, utmana, vara gränsbrytare och uppgiften att vara en förebild.

När någon säger att kejsaren är naken blir det reaktion. En del fortsätter att tro att det är de nya fina kläderna och andra börjar se saken på ett annat sätt. Kanske kejsaren faktiskt är naken.

Rätt kvinna (man) på rätt plats. Då blir det kanske lite kaos ibland. Att leva eller arbeta i kaos kan kännas jobbigt, men det kanske är oundvikligt ibland. Ur kaos föddes Gaia, jorden och moder till allt liv på jorden enligt grekisk mytologi. Så när rätt person hamnar på rätt plats är kaoset kanske nödvändigt för att skapa liv. En lång tid av kaos kanske bara betyder att skapelseprocessen fortfarande pågår. Och när moder Gaia är född och ordningen återställd så kanske Pallas Athena springer fram ur Zeus huvud och krigets och vishetens gudinna bevarar ordningen och för mänskligheten framåt.

Så kämpar; Våga skapa kaos! Fortsätt ifrågasätta, reflektera och utmana! Våga vara sanna mot er själva! PS. Jag har inte bytt religion men det är underbara berättelser att använda som liknelser...

Allmänt | | Kommentera |
Upp