Bak-och-fram-kalender

Advent är här. Vi tänder ljus och myser. Stjärnorna sprider varmt sina ljus och de sjuarmade ljusstakarnas små glödlampor lyser som små prickar i alla fönster. 
 
Adventstid. Juletid. Advent - ankomst. Eller som prästen Mats sa i söndags, tillkomst. :) Vi har alla rätt att fira jul. Av vilken anledning vi vill. Kristendom, hedendom, kommersialism, glöggmingel och Staffan i en enda röra. Jag älskar röror. Men jag vill gärna se vad jag rör ihop före jag rör ihop det. Då vet jag vad röran innehåller. 
 
Min jul är en julröra. Det är Jesusbarn, pepparkaksgubbar, vättar, ho-ho-tomtar, julklappar, glögg och kärlek i ett enda stort organiserat hopkok. I love it!!! 
 
I år får mina barn en hemgjord chokladkalender. Jag har även små paket med saker som vi tillsammans kan glädjas åt under adventstiden. Men den finaste kalendern är en alldeles ny kalender. Jag fick idén från Umeå församling igår och har utvecklat den under dagen. Ikväll förverkligade jag min idé. Jag har gjort en bak-och-fram-kalender. Den består av ett kuvert som varje dag har nytt innehåll. Varje dag får mina barn möjligheten att göra något för en annan människa. 
 
I morgon är första dagen på min bak-och-fram-kalender. Jag hoppas de tycker om den. Jag tror det.
 
För det är härligare att ge än att få. 
 
God advent och god natt
 
Anna <3
Allmänt | | Kommentera |
Upp