Städa - träna - motivation - aggression - adrenalin.

Det här handlar om städning. Och om träning. Och om motivation.
 
Jag hatar att städa. Varje gång jag ska städa blir jag genomarg och rent av lite elak mot min omgivning. Jag städar snabbt, effektivt och aggressivt, men jag städar, trots att jag hatar det. Varför? Jo, därför att jag vill ha rent. Vi har ofta kaos och grejer överallt, men faktum är att vi har relativt rent. Min familj är väldigt bra på att städa och barnen städar så klart sina egna rum. Trots det får alla en rejäl utskällning när jag städar, helt utan att de förtjänat det. Det har resulterat i att när jag kastar ut första mattan försvinner alla (utom min stackars make som är min vapendragare i alla väder) puts väck. Den stackare som av misstag råkar passera mig får genast ett städuppdrag som ska utföras nu genast. Detta sker inte på pedagogiskt vis utan i form av ordergivning med min arga mammaröst. Dessutom meddelar jag alla som möjligtvis kan höra vilket stackars offer jag är som måste utföra alla dessa svettframkallande sysslorna såsom att krypa under trappen och torka upp slabbigt spån eller krångla mig in bakom toalettstolen för att rengöra ytor som ingen någonsin ser men som av någon anledning alltid är snuskigt äckliga trots att jag kröp omkring där för några dagar sedan. Misstänker att det finns sabotörer i form av småtomtar som kletar ut smuts i smala springor som är designade av någon helt städinkompetent idiot.
 
Nu är det ju så att eftersom jag som sagt är effektiv så är min aggressionssession av städning relativt kortvarig och sedan kan jag i lugn och ro dricka mitt eftermiddagskaffe. Familjen däremot behöver lite mer terapitid för att komma tillbaka till normaltillstånd. Jag tror det kallas adrenalinkick det jag får. Samma som när jag sätter mig på spinningcykeln eller tar på boxningshandskarna. Skillnaden är att jag älskar att träna. Fattar ni? Det går att vända på steken, ägget, pannkakan. Du som avskyr att träna men som anser att du skulle vilja vara i bättre form. Just do it! Jag skulle aldrig låta skiten gro igen fullständigt trots att jag hatar att städa. Jag skulle heller aldrig tvinga andra att göra hela städjobbet. Jag gör vad som krävs. Med ilska, med aggression. Men effektivt och när det behövs.
 
Så den dagen du är tillräckligt uppretad på att du inte tog tag i träningen idag heller. Släng dig ner på golvet och gör så många armhävningar du kan (ja, kanske bara en halv), gör några situps och andra övningar som du har sett på sociala medier (eller gjort en gång i tiden). Spring fram och tillbaka till brevlådan tills det sprutar svett. Svär gärna samtidigt och skäll till den som är i närheten. De kan alltid gå därifrån (och reta upp dig ännu mer). Pumpa igång adrenalinet i kroppen. När du är nöjd tar du en kopp kaffe och ber omgivningen om ursäkt. Men jag tror att du kommer att känna dig nöjd.
 
Lycka till!
Allmänt | |
Upp