Ett riktigt roligt pass.

Ett roligt pass! Igår gjorde jag ingenting. Var knäckt av mitt dåliga pass på lördag. Funderade på att sluta springa. Idag sprang jag intervaller tills jag nästan spydde...bokstavligen. Det var ett kanonpass. Fick upp lite fart och blev trött. Jag är inte i så bra form som jag brukar och borde men jag är på väg framåt igen. :)
Allmänt | | Kommentera |

Ett riktigt tråkigt pass.

Dagens löpning var den tyngsta, långsammaste och tråikigaste jag någonsin varit med om. Chili-con-carne till lunch och löpning ett par timmar efter det...Ingen bra idé. Men nu har jag i alla fall sprungit en knapp timme och nu är det dags för tjugoårskalas. 
 
Förhoppningsvis var det en dip och en dålig dag helt enkelt. Dock är jag rätt orolig inför nästa helg. Har aldrig varit så dåligt tränad före ett lopp. 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Förändring

Jag tycker det är intressant att se hur man kan förändra sin kropp genom det liv man lever. Under fyra dagar har jag undvikit socker. Anledningen är att jag gillar socker, men mår inte så bra när det blir för mycket. Det är främst mitt humör och min energi som påverkas, men så klart också min fysiska kropp. Under dessa dagar har mitt humör blivit jämnare men tyvärr lite lägre också. Jag vet av erfarenhet att det går över och om ett par dagar kommer jag att vara full av energi istället.
 
Träningsfokus ligger just nu på att få ett snabbare löpsteg och bli "lättare" i kroppen när jag springer. Jag lägger in fartökningar och backträning. Idag körde jag en del tekniktänk när jag sprang. Genom att fokusera på en kroppsdel i taget kan man göra rätt stora små förändringar som gör att steget blir bättre. Blicken, höften, foten, armarna, händerna, magen. Märkte du att jag skrev foten i singular och armarna i plural? Så tänker jag. Fötterna var och en för sig men armarna tillsammans. 
 
Jag märker också hur min kropp förändras rätt snabbt genom att jag förändrar träningen. Mindre styrka och mer löpning gör att jag blir tunnare och lättare. Det rör sig bara om ett par kilo men det känns och syns rätt mycket. Det är lite tråkigt att tappa muskler på överkroppen men förhoppningsvis ska benen inte bli svagare utan starkare i löpningen genom backträning. Bålen har jag försummat lite sista tiden. Yogan ger mycket men ett rejält magpass varje vecka borde jag få till.
 
Energin är på väg upp och solen skiner. 
 
Ha en bra dag.
 
Anna :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp