Det är kallt.

Det är nu ungefär två veckor sen jag loggade ut från FB. Märker jag någon skillnad?
 
Mitt sociala liv har förändrats. Jag vet ingenting om vad andra människor gör på dagarna. Jag har ingen aning om vem som gillar vem och vem som inte gillar vem. Jag är inte längre med i det sociala spelet som bedrivs i cyberspace. Igår fick jag muntlig information om en sak som någon delat på fb. En "klok" text om hur vi människor är och hur vi påverkar varandra varandra genom vårt beteende. Såna texter vimlar det av på internet och många delar och gillar hejvilt utan att verka reflektera över vad texterna egentligen säger och vad de står för. Jag blev illa berörd och tänkte att det var klokt att ta steget att slippa läsa alla dumheter. 
 
 
Tyvärr har jag inget klokt eller intressant att dela med mig av på min blogg för tillfället. Förhoppningsvis blir det bättre så småningom. Eller så inte. Den som lever får se. 
 
Några av mina reflektioner idag:
 
Det är kallt ute.
Det var kallt inomhus idag och all kyla går inte att klä sig mot.
Påskriset grönskar och visar vad lite värme och vatten kan göra.
 
 
// Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Syns man inte så finns man inte.

Syns man inte så finns man inte...
 
Kanske är så och för tillfället väljer jag att endast synas i.r.l och här på min blogg. FB är bortvalt just nu och det är lite konstigt, för hur ska jag nu bli bekräftad? Hur ska jag veta att jag finns? Tänk så tokigt det kan bli i vår värld. Vårt bekräftelsebehov är stort och idag ska vi uppdatera oss hela tiden. Med hjälp av FB (och andra sociala medier) går det lätt. Vi behöver bara skriva att vi stigit upp och att vi har en skitdag så har vi en massa likes. 
 
Jag brukar försöka att inte ge råd. Visst gör jag det, men jag har en stark tro på att det sällan hjälper. Ibland har man tur och befinner sig på samma våglängd som den man ger råd till och då kan det fungera. Frågor är bättre. Sen förstår ni ju av mina frågor att jag tycker fysisk aktivitet är viktigt för en god hälsa. Men det är de flesta rätt överens om.
 
Dagens frågor för att främja din fysiska, psykiska och själsliga hälsa.
 
Vad ska du göra för fysisk aktivitet och när?
Vad ska du äta, hur mycket och vid vilka tillfällen?
Vem ska du krama idag?
Är du på G för ett skratt?
Vem ska du se i ögonen?
 
Jag har många fler frågor till dig och till mig själv. Vi börjar här. När jag undervisar tänker jag; vad ska vi göra, varför och hur? Tänk om vi försökte göra samma sak i livet. 
 
Idag har jag en dag som jag kan forma som jag vill. Vi kanske redan har fyllt den med aktiviteter. Då gäller det att se värdet i de aktiviteterna. Varför gör jag det jag gör och för vem?
 
Sen ett råd...i alla fall. Om du väljer att äta en massproducerad vetekaka eller en bulle bakad utan kärlek i ett jättebageri hundra mil hemifrån...se till att du har en god anledning. 
 
Ät sånt som är lagat med omtanke. Det smakar bättre, både i kropp och knopp.
 
Ha en bra dag.
 
VVS
// Anna :)
 
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

FB-paus

Har loggat ut från Facebook. Känner att jag inte har något behov av det forumet just nu, av olika anledningar.  Ring mig gärna. 
 
:)
 
// Anna
Allmänt | | Kommentera |
Upp