Det finns så många saker jag väljer att inte göra.

Tänk jag kan nästan allt, utom att sköta ett hushåll. Lotta kunde allt utom slalom och hon ville ha ett eget hushåll. Jag kan slalom. Men det här med hushåll, det är lite mycket för mig. Egentligen kan jag nog men jag är ju inte så intresserad. Jag tvättar och lagar mat och dammsuger och torkar damm och byter gardiner. Men jag gör kanske inte allt så jätteofta. 
 
Däremot är jag en hejare på att mocka, bära vattenhinkar, träna på gymmet, dricka kaffe, se på film, åka skidor och skriva blogginlägg. Och man hinner inte med allt. Det gäller att prioritera, vilket också är en sak jag är rätt så bra på. 
 
Jag ägnar hellre tid åt mina vänner än mina dammråttor. Jag väljer att dricka kaffe framför att städa badrumsskåpet. Jag väljer! Jag måste inte laga mat. Jag väljer att laga mat. Ibland är jag lite aggressiv när jag lagar maten eftersom matlagning ofta bygger upp en viss stress inom mig. Men jag väljer att laga mat eftersom jag tycker om att se min familj äta...Och jag gillar själv att äta. Ibland väljer jag att städa också. Även det kan tendera att ske rätt så aggressivt. Det går liksom bättre då. Men jag väljer själv att jag vill städa. Jag måste inte. 
 
Tänk så många saker vi kan välja att göra...eller välja att inte göra. 
 
Jag vill. Jag måste inte. 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

I love my life

Jag hämtar mycket inspiration från låttexter. Denna veckas favorit fick jag (vilket händer rätt ofta) av min man och är en låt av Robbie Williams.
 
Här kommer några rader:
 
I'll pray that I'm giving you all that matters
So one day you'll say to me
 
I love my life
I am powerful
I am beautiful
I am free
I love my life
I am wonderful
I am magical
I am me
I love my life 
 
Det är det enda jag önskar. <3
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Eld

När man är på rätt plats i livet och gör rätt saker då känner man en inre glädje.
 
Ungefär så sa en människa jag mötte idag. Helt underbart formulerat. En glädje som kommer inifrån har möjlighet att växa och när den kommer ut genom tankar, handlingar, kroppsspråk, ord eller fysisk beröring kan den  sprida sina glädjefrön hos andra. Den glädjen som kommer från att jag är på rätt plats, i rätt tid, gör rätt saker innebär också att jag möter rätt människor och den glädjen som växer i den jorden har en näring som är stark. Den näringen heter kärlek.
 
Och när vi låter vårt eget ljus skina ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma. (Marianne Williamsson)
 
När jag låter mig själv växa ger jag samtidigt tillåtelse att låta andra växa.
 
Det finns framsidor och baksidor av allt. Det finns fördelas och nackdelar.
 
Ett kvarglömt ljus kan enkelt fatta eld i en gardin och elden kan spridas som en löpeld. Därför ska vi vara försiktiga med elden. Men den kraften som finns i eld kan vi också använda på ett positivt sätt. En liten låga som brinner i dig kan du lätt sprida vidare till en annan människa.
 
Ibland är vi den som med vår sprakande låga sätter eld på hjärtan runt oss. Ibland lyckas vi inte sätta eld men vi kanske kan tända ett stearinljus. Ibland har vår egen eld slocknat men bara vi ser till att samla torra kvistar så vi är redo att brinna när vi möter en människa som brinner med klar låga. 
 
Anna
Allmänt | | Kommentera |
Upp