Städa - träna - motivation - aggression - adrenalin.

Det här handlar om städning. Och om träning. Och om motivation.
 
Jag hatar att städa. Varje gång jag ska städa blir jag genomarg och rent av lite elak mot min omgivning. Jag städar snabbt, effektivt och aggressivt, men jag städar, trots att jag hatar det. Varför? Jo, därför att jag vill ha rent. Vi har ofta kaos och grejer överallt, men faktum är att vi har relativt rent. Min familj är väldigt bra på att städa och barnen städar så klart sina egna rum. Trots det får alla en rejäl utskällning när jag städar, helt utan att de förtjänat det. Det har resulterat i att när jag kastar ut första mattan försvinner alla (utom min stackars make som är min vapendragare i alla väder) puts väck. Den stackare som av misstag råkar passera mig får genast ett städuppdrag som ska utföras nu genast. Detta sker inte på pedagogiskt vis utan i form av ordergivning med min arga mammaröst. Dessutom meddelar jag alla som möjligtvis kan höra vilket stackars offer jag är som måste utföra alla dessa svettframkallande sysslorna såsom att krypa under trappen och torka upp slabbigt spån eller krångla mig in bakom toalettstolen för att rengöra ytor som ingen någonsin ser men som av någon anledning alltid är snuskigt äckliga trots att jag kröp omkring där för några dagar sedan. Misstänker att det finns sabotörer i form av småtomtar som kletar ut smuts i smala springor som är designade av någon helt städinkompetent idiot.
 
Nu är det ju så att eftersom jag som sagt är effektiv så är min aggressionssession av städning relativt kortvarig och sedan kan jag i lugn och ro dricka mitt eftermiddagskaffe. Familjen däremot behöver lite mer terapitid för att komma tillbaka till normaltillstånd. Jag tror det kallas adrenalinkick det jag får. Samma som när jag sätter mig på spinningcykeln eller tar på boxningshandskarna. Skillnaden är att jag älskar att träna. Fattar ni? Det går att vända på steken, ägget, pannkakan. Du som avskyr att träna men som anser att du skulle vilja vara i bättre form. Just do it! Jag skulle aldrig låta skiten gro igen fullständigt trots att jag hatar att städa. Jag skulle heller aldrig tvinga andra att göra hela städjobbet. Jag gör vad som krävs. Med ilska, med aggression. Men effektivt och när det behövs.
 
Så den dagen du är tillräckligt uppretad på att du inte tog tag i träningen idag heller. Släng dig ner på golvet och gör så många armhävningar du kan (ja, kanske bara en halv), gör några situps och andra övningar som du har sett på sociala medier (eller gjort en gång i tiden). Spring fram och tillbaka till brevlådan tills det sprutar svett. Svär gärna samtidigt och skäll till den som är i närheten. De kan alltid gå därifrån (och reta upp dig ännu mer). Pumpa igång adrenalinet i kroppen. När du är nöjd tar du en kopp kaffe och ber omgivningen om ursäkt. Men jag tror att du kommer att känna dig nöjd.
 
Lycka till!
Allmänt | | Kommentera |

Är det dags?

Tredje dagen på det nya året och nya planer börjar ta form i mitt huvud. Som en del av er har märkt så är jag en person som ständigt lever i en känslomässig berg- och dalbana. Nyårsafton firades med familjen och några nära och kära vänner. En underbar kväll som fått en särskild plats i mitt minne. Dagen efter var si så där men igår kom en rejäl emotionell baksmälla. Det var mörkt både ute och i mitt hjärta och mina tankar. Tårarna var nära och tankarna destruktiva. Trots det så lyfte jag 100 kg i marklyft. Ibland kanske de mörka stunderna är den tid då jag samlar energi och laddar för de bra dagarna.
 
Natten var inte bra. Vaknade flera gånger med bultande hjärta och dåliga tankar. Till sist somnade jag och sov gott till klockan 9. Idag är en ljusare dag, både i sinnet och utomhus. Solen vågar nästan upp över trädtopparna. Lite så känner jag mig också. Jag ser ljuset idag men jag orkar inte riktigt stråla helt. Dock tillåter jag nya tankar att ta plats i mitt huvud. Det kanske är dags nu.
 
Jag är en person som inte har så stor tillit till andra människor. Jag har inte så många förebilder och jag lyssnar mest på mitt hjärta när jag ska göra livsval. I ganska många år har jag följt min inre kompass och det har gett mig många fantastiska möten och erfarenheter. Jag vet när jag är på rätt plats och när jag gör rätt saker. Så är det nu och jag älskar det jag gör. Men jag känner att förändringens vind blåser och har känt det en tid. Den viskar; Det är dags.
 
För ganska många år sedan pratade jag med en person om mina drömmar och om mina rädslor inför livet och livets utmaningar. Hen svarade bara (fritt ur minnet); Anna, det brukar inte gå att komma undan.
 
Kanske det är så. På något sätt så vet vi när det är dags. Dags att tacka ja, dags att tacka nej. Dags bryta upp och dags att bjuda in.
 
 
2018
 
Vad hör du i ditt inre? Vem ska du bjuda in? När ska du tacka ja?
 
Lyssna till den lilla fågeln som viskar i ditt hjärta. Vad säger den? Var ska du förändra världen, och för vem?
 
 
Be the change you wish to see in the world.
 
Anna
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp