Summering

Sista dagen på 2013 och nu ska man visst summera året och göra bokslut har jag sett på andra bloggar. Några bra saker har väl hänt. Jag har fått vara med min familj och ingen av oss har varit sjuka. Jag har gått en yogautbildning som var väldigt bra och som jag liksom all annan kunskap jag skrapat ihop genom åren bär med mig med lätthet. I övrigt ett tungt år. Jonatans död var ett hårt slag och sorgen är med oss hela tiden, både bra och dåliga dagar. Jag har funderat mycket, men tyvärr blir jag inte så mycket klokare.
 
Jag har upplevt några andra saker också som påverkat mig ganska mycket. Tyvärr mest negativt. Jag har tappat lite av min tro på att de flesta människor är omtänksamma. Lite för många knivar i ryggen detta år. 
 
Nu sitter jag här sista dagen 2013 med en utdragen tand, värk i hela kroppen och feber (av tanden). Humöret är inte det bästa men ikväll är vi bjudna på middag hos min fina syster Lina. En Ipren och lite mascara så blir det nog bra. På nåt sätt är det så året varit. En ständig molande värk som gjort mig lite gråare än vanligt men som jag regelbundet motat bort med lite uppåttjack i form av träning, av att vara med min familj och genom trevliga möten med fina människor. 
 
 
2013 har inte varit något toppår. Jag hade en del mål för året och för 2014. Några har jag nått och några mål som jag satte upp har bleknat och blivit ointressanta. Jag kände runners high på Dundret och jag hade några riktigt fina löppass under sensommaren. Jag kommer att göra vissa omprioriteringar och jag kommer att ändra vissa mål och sätta upp nya. Mål som är mina. Satta av mig för att jag själv vill nå dit och för att jag kommer att växa i mig själv på vägen. Jag läser just nu Zlatans bok och mitt huvudmål inför 2014 är att ännu lite tydligare vara min egen Zlatan. Kanske det stör någon...eller kanske många. Men eftersom jag stör en del genom att anpassa mig också så är det kanske bättre att inte göra det. Jag är ju faktiskt den som inte drar mig för några jabbar med vänstern innan jag hookar med högern. Men jag ger alltid mitsar till motståndaren och säger till om att hålla guarden uppe. ;) Jag gillar rent spel helt enkelt. 
 
Inte så mycket positivitet och inspirerande ord här idag. Livet går vidare och jag är tacksam för varje dag och stund jag får här på jorden. Jag lär mig lite nytt varje dag och kanske jag en dag förstår lite mer. 
 
Med förhoppning om ett fint 2014 säger jag Gott Slut och Gott Nytt År.
 
Anna :)
 
 
 
Allmänt | | 4 kommentarer |

Julen närmar sig med stormsteg.

Julen närmar sig med stormsteg och för varje dag går tiden lite snabbare här hos oss. Stundvis känner jag julefriden sprida sig i kropp och själ. Jag stannar upp i nuet och njuter av stillheten mitt i julstöket. Sen dras jag med i tidens virvlande dans igen. Ibland är det härligt och jag städar, bakar pepparkakor och går på julfester i full fart. Jag gillar fart och julstress triggar mig oftast på ett positivt sätt. Ibland blir det dock lite för mycket och jag tappar bort julens budskap. Tårarna är nära när jag bränner mig på en plåt eller när min fina julduk är full med lim eller granbarr efter barnens pysseliver. Jag fräser och mitt hetsiga temperament ger sig till känna. Sen ser jag på Oscars glaserade pepparkakor och marsipangrisfamiljen, eller snarare släkten, som är uppradade på hyllan och känner hur hjärtat svämmar över av kärlek. Våra barn är kreativa och lite lim här och där är väl inte hela världen. 
 
Jag är mitt uppe i julförberedelserna. När jag var liten kom julen på julaftonsmorgonen. När jag la mig på kvällen var jag jätteorolig för att det inte skulle hinna bli klart till julafton. Det luktade möbelpolish och köket var helt upp och ner. Köttbullarna rullades och skinkan var i ugnen. Min mamma var antagligen vaken hela natten för när vi barn steg upp på julaftonsmorgonen var allt klart. Julen hade kommit. Det var skinande rent i hela huset och julklapparna låg under granen. Jag städar nog inte lika noga som min mamma gjorde. Lite skit i nån skrubb finns det nog. Men jag vill ha rent och fint i mitt hus på jul. Inte för att någon ska tycka att jag är duktig utan för att det hjälper mig att hitta julefriden. På adventsgudstjänsten predikade vår biskop Hans Stiglund här i Överkalix. Hans ord finns inom mig och de hjälper mig att hitta tillbaka till julefriden och adventstidens känsla när jag tappar bort den. Känslorna är nära och både kärlek och sorg flödar starkt och fritt inom mig. 
 
Jag fortsätter med förberedelserna inför jul. Julen är inte här än och tiden före jul är en härlig tid på många sätt. Vi förbereder och med mig på vägen vandrar han som mötte mig på advent. Vi går tillsammans och det är inte dåligt sällskap. 
 
En fortsatt fin adventstid och Guds frid önskar jag dig.
 
Anna 
 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp